Vi støtter aktivt bevaring af Assensbanen

Vi har gennem aktindsigt og hård arbejde samt et møde med politikkerne i Assens kommune i regi Skinnecyklens Venner, opnået en positiv tilkendegivelse fra det samlede byråd i Assens kommune, byrådets beslutning kan læses her: BYR-28-01-2015 – 00 Referat med bilag  i den kommende tid vil der kunne læses mere på skinnecyklens venner

 

Det Fyenske Sidespor ønsker alle der støtter vore projekter en glædelig jul og vort julekort til støtte for skinnecyklens venner kan ses her.

Det Fyenske sidespors julehilsen fra henrik og steen 2014 5

Asfalt truer igen en Fyensk jernbane

 

Vi må endnu engang se, at der er en bane man vil have omlagt til “turistmagnet” med millioner af turister — asfalten truer Assensbanen.

 NYT: Vi følger ord med handling, læs vort høringssvar til Assens kommunes udarbejdede analyse på skinnecyklens venner.

Derfor er vi også en del af den gruppe der aktivt arbejder på at bevare, formidle og udvikle projektet med skinnecykling på Assensbanen i sin nuværende ubrudte fulde længde.

Se mere her    eller faceebook  gruppen Skinnecyklens Venner  vil du have uddybende informationer er du altid velkommen til at spørge.

 

 

Det Fyenske Sidespor går aktivt ind i bevarinegen af Assensbanen. Vi har indset at uden alle  mand ved årerne kan de altødelæggende asfalthungrende folk fra diverse styrelser vandalisere endnu et stykke jernbanekulturarv. Derudover vil i i dette tilfælde fjerne en kørende succesfuld turistattraktion med mere end 12.000 timers udlejning. Dette betyder, da de skinnecykler man anvender, kræver 2 mand til at skabe fremdrift, der er ialt plads til 4 på hver cykel. Omregnet altså mere end 25.000 rejsende.

Se den blog der er oprettet til at støtte projektet her

deltage i debatten på Facebook her og

afgiv din stemme til støtte for bevaringen her.

 

 

Vi kalder det manglende respekt for vores kulturarv, manglende læring fra tidligere ødelæggelser af jernbanekulturarven og grov tilsidesættelse af det, der allerede sker på Assensbanen — der mangler helt politisk forståelse for mulighederne i at redde, bevare og formidle en jernbanestrækning.

Asfalt til Assensbanen koster ca. 30.000.000,00 kr.  For dem kunne man redde og idriftsætte mange ting i relation til det allerede eksisterende skinnesystem.

Vi vil stærkt fraråde at man gentager fejlene fra Ringe – Korinth strækningen og nedlægger noget. Man kan jo anmode Naturstyrelsen om en turisttælling på Naturstien  Ringe-Korinth  – vi har selv siddet der flere gange, man bliver forskrækket, når der endelig dukker nogen op, og langt de fleste er faktisk lokale hundeluftere. Vi har på de dage vi har tjekket, ikke set en eneste hest eller rytter på strækningen.

 

Se vore videoer af strækningen her:

En Ringe sti til Korinth

og vores registrering af Assens banen her

Vores side her skal ses som en støtte til dem, der på trods af modstand, vil kæmpe for at redde denne sidste togfrie strækning på Fyn.

Fyens Stiftstidende har skinnecyklet fra Assens til Tommerup. Det blev der en sjov video ud af som ligger på Youtube. Her er et link til denne sjove tur

 

Fyens Stiftstidende har igangsat en “afstemning” om Assensbanens fremtid.  Du kan besøge denne afstemning her

 

Vi vil opdatere siden med indlæg fra pressen m.v..

Vi kan anbefale at I kikker ind under fanen Midtfynsbanen, hvor vi løbene lægger ting fra vort redningsforsøg.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: